Warmtepomp nodig? Vergelijk en bespaar!

Energie besparen op verwarming met een warmtepomp of zonneboiler

Een warmtepomp koopt u niet zomaar bij de bouwmarkt. Het is dan ook een flinke klus om er een aan te leggen. Bent u van plan om uw woning te verbouwen of denkt u erover om een nieuwe woning te bouwen? Dan is de installatie van een warmtepomp wellicht een optie.

Voordelen van een warmtepomp

Gaat u energieprijzen vergelijken, dan ziet u meteen het eerste voordeel: een warmtepomp heeft een zeer hoog rendement waardoor u veel warmte opwekt met een relatief kleine hoeveelheid energie. De energieprijzen blijven stijgen waardoor het steeds aantrekkelijker wordt om uw energievoorziening in eigen hand te hebben. Een ander voordeel van een warmtepomp is dat deze uw huis ook kan koelen in de zomer.

Verwarm u aan de zon

Met een warmtepomp kunt u snel energie besparen op verwarming. Door het hoge rendement van de warmtepomp, hoeft uw ketel nauwelijks bij te verwarming. En dat merkt u in uw energierekening. Wilt u iets minder rigoureus te werk gaan, dan is een zonneboiler wellicht iets voor u. Een zonneboiler werkt op zonne-energie. Met zonnecollectoren wordt warmte opgevangen die getransporteerd wordt naar de boiler. Zo hoeft de cv-ketel minder te verwarmen en bespaart u energie.

Related Posts

About The Author

Add Comment