Warmtepomp nodig? Vergelijk en bespaar!

Slimme warmtepomp als antwoord op stroomuitval?

Voor de komende winter zijn er reeds vele doomscenario’s geschetst omtrent een mogelijke afschakeling van de elektriciteit in grote delen van ons land.

Dit door problemen met de verouderde kerncentrales en de onvoorspelbare energieproductie van windmolens en zonnepanelen. Wat bvb. op een winterdag met strenge vorst, sneeuwval en geen wind?

Panasonic komt nu met een nieuw type warmtepomp, waarbij ze een antwoord op deze elektriciteitsproblemen wilt brengen.

Panasonic Smart Heat Pump

De Smart Heat Pump van Panasonic gaat op een slimme manier met zijn energienood omgaan. Zo gaat deze warmtepomp enkel op dalmomenten stroom afnemen en niet op de piekmomenten (in de winter tussen 17-20u ’s avonds, wanneer iedereen thuiskomt).

Het is een combinatie van lucht-warmtepomptechnologie, zonne-energie en de intelligentie van slimme elektriciteitsmeters.

De ontwikkeling van dit nieuwe type warmtepomp worden gedaan door het E.ON Energy Research Centre van de Duitse Rheinisch-Westfaelische Technische Hochschule Aachen (RWTH).

Een mooie nieuwe manier van een technologisch antwoord op de problemen met piekbelasting van het stroomnet, die enkel maar groter zullen worden. Stel je voor dat de hele straat na het thuiskomen zijn elektrische auto wilt opladen?

Related Posts

About The Author

Add Comment