Warmtepomp nodig? Vergelijk en bespaar!

Warmtepomp subsidies 2012

In het actieplan “Groene warmte” van de Vlaamse overheid is er vanaf de start van 2012 een verhoogde subsidie voor de installatie van warmtepompen opgenomen.

De maximale premie van de subsidie bedraagt maximaal 1700 Euro. Daarnaast zijn er 2 verschillende berekeningen naar gelang het type:

Elektrische warmtepompen

270 euro x ((0,87 x COP) – 2,5) x het nominaal elektrisch compressorvermogen bij verwarmen uitgedrukt in kWatt en vervolgens beperkt tot 1700 euro

Gaswarmtepompen

270 euro x ((0,87 x COP) – 1) x het geïnstalleerd gasvermogen uitgedrukt in kWatt en vervolgens beperkt tot 1700 euro

Hierbij is COP de technische winstfactor die weergeeft hoeveel energie de warmtepomp oplevert in verhouding tot de energie die ze opneemt.

Let op:
Wanneer de plaatsing van de warmtepomp het gevolg is van een volledige vervanging van het bestaande elektrische weerstandsverwarming (bij een gebouw aangesloten voor 2006 en met enkel nachttarief aangesloten), dan worden de premies verdubbeld.

Ook beschermde afnemers kunnen een verhoging krijgen van maximaal 20%. Beschermde afnemers zijn personen die recht hebben op de sociale maximumprijzen voor elektriciteit en aardgas.

Meerdere premies
Naast deze Vlaamse premie bieden verschillende gemeentes ook nog een bijkomende gemeentelijke premie/subsidie aan voor de installatie van een warmtepomp.

Related Posts

About The Author

No Responses

Add Comment