Warmtepomp nodig? Vergelijk en bespaar!

Wat is een warmtepomp?

Als we naar wikipedia teruggrijpen vinden we volgende beschrijving van een warmtepomp:

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte verplaatst door middel van arbeid.

De meest voorkomende toepassing is in koelkasten, waar de warmtepomp wordt gebruikt om de ruimte in de kast te koelen. In dit soort toepassingen wordt de warmtepomp koelmachine genoemd. De ruimte buiten de koelkast wordt hierbij opgewarmd, zodat warmtepompen ook kunnen worden ingezet voor ruimteverwarming. Bijvoorbeeld in supermarkten kan de warmte die uit de koelvitrines gepompt wordt, bijdragen aan de verwarming van de winkelruimte.

Warmtepompen worden ook gebruikt voor verwarming van gebouwen. Vooral als zij gecombineerd worden met zonnecollectoren, kunnen ze een grote vermindering van de CO2-uitstoot helpen realiseren.

Warmtepompen kan je vinden in verschillende systemen, waarbij er sprake is van lucht/lucht, lucht/water of water/water systemen. Hierbij gaat er energie uit de lucht/water gehaald worden en doorgegeven worden aan lucht/water.

Door zijn zeer effici├źnte werking van het overbrengen van warmte is een warmtepomp nu meer en meer populairder aan het worden voor de verwarming/verkoeling van huizen en woningen.

De volgende jaren worden de investeringen in deze energiebronnen nog opgevoerd en ondersteund met subsidies en premies van de overheden.

Related Posts

About The Author

Add Comment