Warmtepomp nodig? Vergelijk en bespaar!

Zwembad verwarmen met een warmtepomp

Wilt u uw zwembad verwarmen met een warmtepomp? Dan bestaan daar diverse mogelijkheden voor.

U kunt gebruik maken van de warmte zoals die zit in water, maar ook in de lucht is er ontzettend veel energie beschikbaar. Zelfs wanneer het buiten koud is of vriest heeft een warmtepomp de mogelijkheid om de energie in de lucht en het water om te zetten in bruikbare warmte.

Zo kunt u uw zwembad verwarmen met een warmtepomp en maakt u daarbij optimaal gebruik van de omgeving om u heen.

Efficiënt verwarmen

Het zwembad verwarmen met een warmtepomp is bovendien heel efficiënt, aangezien een gemiddelde pomp ongeveer 20% van z’n energiebehoefte haalt uit elektriciteit, maar voor zo’n 80% van de energie gebruik maakt van de warmte uit de lucht of het water. Dat betekent dat u veel minder energie zal verbruiken dan er nodig is om uw zwembad op te warmen. Zo kunt u wel genieten van een lekker warm zwembad, maar betekent dat aan de andere kant niet dat uw energierekening hoog op hoeft te lopen.

Wat dat betreft is een zwembad verwarmen met een warmtepomp een heel interessant idee en levert u dat bovendien een flinke besparing op. Een andere mogelijkheid voor een energiezuinige verwarming van je zwembad is een investering in een zonneboilersysteem, waarmee het zwembadwater via zonnewarmte wordt opgewarmd.
zwembad

Related Posts

About The Author

Add Comment